Udkommer i dag: VI ER ULVE af Katrina Nannestad

Nyheder

NOGLE GANGE ER DET GODT AT VÆRE VILD. NOGLE GANGE ER MAN NØDT TIL AT VÆRE VILD.

Da den russiske hær hen imod krigens afslutning marcherer ind i Østpreussen, tvinges familien Wolf til at flygte. Liesl, Otto og deres lillesøster Mia ender fortabte og alene i en snestorm midt i krigszonen. Liesl har lovet deres mor, at hun nok skal sørge for, at der ikke sker hendes bror og søster noget. Men for at overleve må man nogle gange gøre ting, man ikke har lyst til. Farlige ting. Vilde ting. For at overleve må man nogle gange blive til en ulv.

"Bogen indeholder den form for eventyr og terror, som vi kender fra klassiske krigsromaner som Drengen i den stribede pyjamas, men med sin egen unikke stemme samt humor og hjerte. Vi er ulve er en bog, som børn og deres forældre kan læse sammen." – Tristan Bancks, forfatter.

Ulvebørnene var tyske børn, som hen imod slutningen af anden verdenskrig blev efterladt alene i Østpreussen. Tusindvis af disse bortkomne eller forældreløse børn søgte tilflugt i skovene og overlevede ved at spise den mad, de kunne finde på gårde, i huse, på marker og i skovene. Mange satte kursen mod nord og Litauen, hvor livet også var hårdt, men hvor mængden af mad var større. Nogle af dem blev hemmeligt adopteret af litauiske familier, men var nødt til at opgive hele deres tyske herkomst og identitet. Andre måtte arbejde som slaver i bytte for kost og logi. Ulvebørnene var krigens ofre.

Vi er ulve blev i 2021 shortlistet til CBCA Book of the Year Award (Younger Readers).
Bogen er baseret på virkelige historiske begivenheder. Anbefales til voksne og børn over 12 år.

OM BOGEN:

Udgivelsesdato: 14. oktober 2021
Genre: Børnebog
Vejl. pris: 199,95
Format: Kartonneret
Sider: 320
Oversætter: Henrik Enemark Sørensen
ISBN: 9788771918939

OM FORFATTEREN:

Katrina Nannestad er en prisvindende australsk forfatter, og Vi er ulve er hendes første bog på dansk. Hun voksede op på landet i New South Wales i et kvarter fyldt med glade børn. Som voksen bruger hun sit liv på at undervise, opdrage sine drenge og forfølge sin livslange kærlighed til historier. Hun bor nu nær Bendigo med sin familie og er dansk gift.

Besøg Katrina Nannestads hjemmeside her.

For mere information kontakt: 
Lærke Liv Madsen, presse DK
laerke.madsen@harpercollins.dk
+ 45 30588024

I tilfælde af problemer med at downloade links af billeder og forside, send da en mail til laerke.madsen@harpercollins.dk. Så sørger jeg for, at du får dem hurtigst muligt.

Relaterede billeder

Kategori

Kultur och konst