Udkommer i dag: Skarp, storsælgende biografi fra indercirklen af de svenske indvandrerbander udkommer nu på dansk

Nyheder

Faysa Idles biografi Et ord for blod skabte er et must for alle, der vil forstå den nuværende situation i Sverige og blive klogere på den pris søstrene, mødrene og familien betaler for den eskalerende bandevold. Et ord for blod udkommer på dansk hos HarperCollins i dag.

hc_42624001_framsida-1-mb.jpg

"Jeg bygger ikke et rigtigt bånd med det andet Sverige, hvis jeg ikke er ærlig om hvad der foregår i mit Sverige”, siger Faysa Idle til Politiken om hendes beslutning om at tale åbent om den bandevold, hun selv har stået midt i.

I 2015 bliver en ung mand dræbt af skud i det nordlige Stockholm. Det meste af Sverige kender ham som en af grundlæggerne af den kriminele bande Dödspatrullen. Faysa Idle kender ham også - det er hendes bedste ven.

Skuddrabet er begyndelsen på en voldelig tid i Sverige: venner bliver til fjender på ingen tid og en blodig konflikt hærger gaderne. En af de første, der vælger side i konflikten er Faysas egen bror. Inden længe gælder truslerne ikke kun ham, men også Faysa Idle og hendes familie. 

"Et ord for blod" begynder med familiens flugt fra brorens bryllupsfest, fordi de bliver advaret om, at lejemordere var på vej for at slå dem ihjel for en dusør.

Hvordan bygger man et liv op, når man kan miste det når som helst? Et ord for blod handler om at være menneske, familie og kvinde og om at være fanget mellem det almindelige Sverige og brutal bandevold.

  • Mød forfatteren: Faysa Idle er gæst i Den Sorte Diamant 15. maj kl. 19

Relaterede billeder