Udkommer i dag på HarperCollins: MIT LIV SOM ROTTE af Joyce Carol Oates

Pressemeddelelse

"En smertefuld sandhed i enhver familie: Selv de mest kærlige følelser kan ændre karakter på et øjeblik. Du tror, at dine forældre elsker dig, men er det dig, de elsker, eller barnet, som er deres? "- Joyce Carol Oates, My Life as a Rat

Mit liv som rotte følger Violet Rue Kerrigan, en ung kvinde, der ser tilbage på sit liv i eksil fra sin familie efter hendes vidnesbyrd i en alder af tolv, hvor hun fortalte om et racerelateret mord på en sort, amerikansk dreng begået af hendes ældre brødre.

I en række levende tilbageblik reflekterer Violet over sit liv, som startede som den elskede yngste søskende af syv i Kerrigan-familien, indtil hun uforvarende satte sine brødre i spotlyset, hvilket førte til deres arrestation og fængselsdomme – og Violets udelukkelse.

Med uhyggelig præcision opruller "Mit liv som rotte" et liv i forvisning – forvisning fra forældre, søskende og kirken; et liv der tvinger Violet til at opbygge sin egen identitet, til at bryde ud af den tryghed og fortryllelse som dét at være en del af en familie giver.

Kan Violet finde vej ud af sit livslange eksil som ”stikkeren” og komme ud i ét stykke på den anden side?

En tankevækkende roman om familie, loyalitet, racisme, identitet, seksualitet og svigt.

OM BOGEN:
Vejl. pris 299,95
Kategori: Skønlitteratur
Imprint: HarperCollins
Udgivelsesdato: 12. November
Sider: 416
Oversætter Henriette Rostrup
ISBN: 9788771916744

OM FORFATTEREN:

Joyce Carol Oates er siden sin debut i 1963 blevet hædret med et væld af priser og nomineringer. Blandt andet har hun vundet The National Book Award, og hun har været nomineret til Pulitzer-prisen hele fem gange. Senest er hun også blevet tildelt the Jerusalem Prize, som gives til en forfatter, som giver stemme til en vision om menneskelig frihed. Denne pris er tidligere givet til forfattere som Don DeLillo, Susan Sontag og J. M. Coetzee.

Joyce Carol Oates er Roger S. Berlind Distinguished Professor på det humanistiske fakultet på Princeton University i USA.

For mere information kontakt:
Melina Larsen, Presse DK
Melina.Larsen@harpercollins.dk
+ 45 29254230

Relaterede billeder