Udkommer i dag på HarperCollins: HVEM FORRÅDTE ANNE FRANK? af Rosemary Sullivan

Nyheder

HVEM FORRÅDTE ANNE FRANK? SPØRGSMÅLET ER BLEVET REJST AF MILLIONER AF ANNE FRANK-LÆSERE, OG SØGES NU BESVARET EFTER 77 ÅR. DEN 31. MARTS 2022 UDKOMMER BOGEN OM MYSTERIET PÅ DANSK.

Historiker og journalist Rosemary Sullivan følger et hold af efterforskere ledet af en besat pensioneret FBI-agent ved navn Vincent Pankoke, da de genoptager en af verdens mest skammeligt uopklarede sager.

Mere end 30 millioner mennesker har læst historien om Anne Frank, den 13-årige pige, der skjulte sig sammen med sin familie i Amsterdam under 2. verdenskrig blot for at blive opdaget af nazisterne og sendt i døden i en koncentrationslejr. Trods den megen journalistik og de bøger, teaterstykker og romaner, der er viet til emnet, så er der aldrig nogen, der endegyldigt har forklaret, hvordan familien Frank og fire andre personer formåede at leve i skjul uden at blive opdaget i over to år – eller hvem eller hvad, der førte nazisterne til deres dør.

Et hold af efterforskere har med usvigelig omhu stirret ned i titusindvis siders dokumentation – hvoraf nogle dokumenter aldrig tidligere har været fremvist – og interviewet snesevis af efterkommere af folk, der – på den ene eller anden måde – var i forbindelse med familien Frank. Ved hjælp af nyudviklet DNA-teknologi og efterforskningsteknikker, som er udviklet af FBI, har teamet for uopklarede sager genskabt de dage og uger, der gik forud for arrestationen af familien Frank – og konklusionen er chokerende.

 

"... emmer af levende historie, menneskelig varme og indignation" New York Times

Hør mere om sagen i dette interview med Vincent Pankoke i CBS' program 60 Minutes.

Læs mere om efterforskningen på den officielle hjemmeside her.

 

OPDATERING OM UDGIVELSEN I DANMARK:

“HarperCollins Publishers står fortsat ved udgivelsen af HVEM FORRÅDTE ANNE FRANK? af Rosemary Sullivan. Selvom vi anerkender, at nogle af opdagelserne har mødt kritik, er efterforskningen udført med respekt og omtanke for det følsomme emne.”

- Alice Krogh Scott, talsperson for HarperCollins i Danmark

 

OM BOGEN:

Udgivelsesdato: 31. marts 2022
Genre: Fagbog/Biografi
Vejl. pris: 299,95
Format: Indbundet
Sider: 384
Oversætter: Merete Rostrup Fleischer
ISBN: 9788771919202

OM FORFATTEREN:

Rosemary Sullivan er født i Montreal og er professor emeritus ved University of Toronto. Hun er forfatter til en lang række anmelderroste biografier, herunder Stalins datter, som blev udgivet af Informations Forlag i 2015.

For mere information kontakt: 
Cathrine Hedegaard, presseansvarlig
cathrine.hedegaard@forlagetfalco.dk
+ 45 31164647

I tilfælde af problemer med at downloade links af billeder og forside, send da en mail til cathrine.hedegaard@forlagetfalco.dk. Så sørger jeg for, at du får dem hurtigst muligt.

Relaterede billeder

Kategori

Kultur och konst