Udkommer i dag: KLUBBEN af Matilda Gustavsson

Nyheder

KLUBBEN- 2. REVIDERET UDGAVE

Den 22. november 2017 – midt i #MeToo-bevægelsens rasen – offentliggjorde Sveriges største avis, Dagens Nyheter, en dybdeborende artikel om seksuelle overgreb, og det blev starten på en række afsløringer, som rystede den internationale litterære verden og tvang det Svenske Akademi, landets fornemmeste kulturinstitution, som hvert år beslutter, hvem der skal have Nobelprisen i litteratur, i knæ. Som en konsekvens af balladen blev denne prestigefyldte litteraturpris ikke uddelt i 2018.

Vold, grådighed og grænseløs ambition
Med sin bog Klubben fremlægger Matilda Gustavsson adskillige nye afdækninger og giver stemme til en række vidner, som oplevede denne rystende, internationale skandale på første hånd, og forfatteren maler et dybdegående portræt af magtens dynamik og privilegier indenfor kunstens verden.


Klubben er en sand historie og et vaskeægte litterært drama! For hvordan kunne det gå til, at en nu dømt voldtægtsmand kunne dupere den intellektuelle elite og skabe frygt blandt generationer af kunstnere? Hvordan i alverden lykkedes det en ukendt franskmand i den grad at svække troværdigheden omkring Nobelprisen?


Dette er historien om, hvordan magt og indflydelse blev groft udnyttet i kulturlivets helligste haller – og fortællingen om, hvordan kunst kan skabes og liv ødelægges som et resultat heraf.

OM BOGEN:

Vejl. pris 199,95
Kategori: Biografi
Imprint: HarperCollins
Udgivelsesdato: 1. september 2020
Sider: 240
Oversætter Merete Rostrup Fleischer
ISBN: 9788771917963

Matilda Gustavsson gæster Den Sorte Diamant d. 28 sep.

OM FORFATTEREN:

MATILDA GUSTAVSSON (1987) er den prisvindende journalist bag afdækningen af Nobel-skandalen.Som journalist er hun kendt for sin markante stemme og medrivende reportager, og med Klubben harhun formået at formidle afdækningen af Nobel-skandalen på unik vis og med det faktuelle stof som en motor for noget, som bedst kan beskrives som en thriller i højt tempo.

For mere information kontakt: 
Melina Larsen, Presse DK
melina.larsen@harpercollins.dk 
+ 45 29254230

Relaterede billeder