"Nazitøsen - en sand historie" af Jessika Devert & Anna-Lena Joners Larsson

Pressemeddelelse

Nazitøsen er den sande historie om en ung kvindes vej ind i et højreekstremistisk miljø - og vanskelige vej ud igen. Bogen er en aktuel fortælling om en skyggeside i dagens samfund og om et stærkt had, men også kærlighed og accept.

”Jeg hedder Anna-Lena Joners Larsson og i en periode af mit liv var jeg nazist”. Anna-Lena var træt af at flakke omkring og havde endelig fundet hjem. Hun havde mødt Eric, som fik hende til at grine, leve og tro på kærligheden igen. Men dengang vidste hun ikke, at han ville føre hende ind i en ny verden, langt fra både hende selv og hendes venner.

Eric var nazist og sanger i et white power-band, men det betød ingenting, og sammen rejste de rundt i verden. Hjemme i Sverige kæmpede familien med sygdom og økonomiske problemer. Anna-Lena begyndte at skyde sine problemer på indvandringen, og snart var de fremmedfjendske synspunkter blevet hendes egne.

I Nazitøsen fortæller Anna-Lena Joners Larsson til journalist Jessika Devert om sit liv som nazist. Men også om hvordan hendes børn gav hende et nyt syn på livet – og den vanskelige vej ud af bevægelsen.

OM FORFATTERNE:

Anna-Lena Joners Larsson er 39 år og vokset op i Bollnäs og Järvsö, Sverige. Hun arbejder i dag for den Svenske Kirke, hvor hun blandt andet driver et non-profit projekt, som tilbyder støtte og hjælp til udsatte familier og flygtninge. Hun bor i Bollnäs med sine to børn, Tor og Svea.

Jessika Devert er freelancejournalist og uddannet fra Journalisthøjskolen i Gøteborg. Freelancekarrieren begyndte på Huddinge Hospitals neonatalafdeling, da hendes søn, Adrian, blev født for tidligt. Hans historie blev den første insider-artikel, og siden da har hun skrevet om alt fra alvorlige sygdomme til sjove kærlighedshistorier. I 2010 og 2012 udgav hun, sammen med sin søster, tre børnebøger. Hun bor i Göteborg sammen med sin søn og mand, Morgan.

OM BOGEN:

Udgivelsesdato: 1. marts 2017
Vejl. pris: 199,95 kr. Genre: Biografi
Original titel: Nazibruden
Sider: 340
Oversætter: Merete Rostrup Fleischer

Relaterede billeder