KARIN SLAUGHTER TACKLER #METOO I HOLLYWOOD

Nyheder

Hun havde egentlig opgivet drømmen om det hvide lærred. Forfatteren Karin Slaughters forfatterskab syntes ellers oplagt til filmatisering, når man tænker på hendes voldsomt populære bøger, der har solgt mere end 35 millioner eksemplarer på verdensplan. Men i 17 år har producere og direktører forklaret hende, at hendes romaner er for ”feministiske”, og til sidst opgav hun at få dem filmatiseret.

Men med et slag ændredes alt
Tidligere i år blev Slaughters bøger Den gode datter og Hævntørst manuskriptudviklet til hhv. film og fjernsyn. Og i juli i år blev filmrettighederne til hendes ny roman Brudstykker så solgt. Det bliver en serie med Charlotte Stoudt (House of Cards) som manuskriptforfatter og den Emmy-nominerede Lesli Linka Glatter (Homeland) som instruktør.

Det sker i forlængelse af, at en række etablerede thrillerforfattere af feministisk tilsnit som Gillian Flynn, Liane Moriarty og senest Megan Abbott er blevet hilst velkommen i Hollywood.

#METOO
Trenden er ikke kommet ud af det blå. Slaughter har i hele sit forfatterskab tacklet #MeToo-temaer som vold i hjemmet og seksuelle overgreb.

”Når jeg skriver en roman, er jeg altid bevidst om, at jeg skriver om forbrydelser, som kvinder udsættes for hvert eneste øjeblik et eller andet sted i verden,” forklarer hun. ”Disse historier er virkelige for nogle mennesker, og dem vil jeg gerne hylde.”

Både Den gode datter og Hævntørst er udkommer på dansk oversat af Henrik Enemark Sørensen.

Brudstykker udkommer 11. september

Relaterede billeder