"Hidden Figures" af Margot Lee Shetterly

Pressemeddelelse

Hidden figures er bogen bag filmen, der fortæller den sande historie om de afroamerikanske kvinder, der mod alle odds hjalp USA til at vinde rumkapløbet. Bogen strøg ind på New York Times’ bestsellerliste, kom på TIME Magazine’s Top 10 over de bedste non-fiction bøger i 2016 og er solgt til udgivelse i over 20 lande.

Inden astronauten John Glenn kredsede om jorden og Neil Armstrong tog de berømte skridt på månen, sad matematikere på NASA og udførte avancerede udregninger. De var såkaldte menneskelige computere, der kun ved hjælp af regnestok, blyant og papir bidrog til nogle af USA’s største bedrifter i rummet.

Som kvinder og afroamerikanere havde fire af NASA’s matematikere – Dorothy Vaughan, Mary Jackson, Katherine Johnson og Christine Darden – alle odds mod sig i en mandsdomineret og racediskriminerende verden. Men de endte med at blive hovedkræfterne bag de mest betydningsfulde fremskridt i rumkapløbet mod Sovjetunionen.

Forfatter Margot Lee Shetterly fortæller nu for første gang hele den virkelige og inspirerende historie om de fire visionære kvinder, der udfordrede linjerne mellem både køn og race og var med til at inspirere en hel generation. For ikke alene ændrede de deres egne liv, men også USA’s fremtid – kun ved hjælp af deres intellekt.
Bogen er beriget med billeder og baseret på omfattende research, interviews og personlige beretninger og følger kvinderne gennem tre årtier.

OM FORFATTREN:

Margot Lee Shetterly (f. 1969) er journalist og stifter af ’The Human Computer Project’ - et uafhængigt digital arkiv, der indsamler viden om de kvindelige datamatikere, matematikere, forskere og ingeniørers arbejde for NACA og NASA i 1930-80’erne. Hun er selv datter af en af NASA’s første afroamerikanske ingeniører og vokset op i Hampton, Virginia, hvor hun lærte flere af kvinderne fra bogen at kende.
Læs mere om forfatteren på: www.margotleeshetterly.com


OM BOGEN:

Udgivelsesdato: 1. februar 2017
Vejl. pris: 199,95 kr. Genre: Historisk biografi
Original titel: Hidden figures
Sider: 330
Oversætter: Nikolaj Johansen

Kort om filmen:

Filmrettighederne til bogen blev solgt allerede før Margot Lee Shetterly havde skrevet den færdig. Filmen handler om tre af kvindernes arbejde i et par år, hvor bogen følger alle fire kvinder gennem tre årtier.
Hidden figures får biografpremiere i Danmark d. 26. januar 2017 og har bl.a. Octavia Spencer, Kevin Costner og Kirsten Dunst i hovedrollerne. Soundtracket er lavet af Pharrell Williams. Se trailer på www.foxmovies. com/movies/hidden-figures

Relaterede billeder