HarperCollins i Danmark 2019

Nyheder

I 2019 træder HarperCollins for alvor ind på den danske litterære scene med spændende udgivelser fra Kristina Aamand, forfatterparret Lindholm & Zornig, Gretelise Holm, Lea Hvidt Kessler og duoen Peer Kaae & Per Kuskner.

Det engelsk-amerikanske forlag HarperCollins etablerede for knap tre år siden en dansk afdeling. Nu går man for alvor ind i udgivelsen af dansk litteratur.

”HarperCollins er det internationale forlag i Norden og et stærkt globalt forlagsbrand. Derfor er det en spændende opgave for første gang også at skulle udgive danske forfattere, så vi rammer det danske marked med det rette miks af globalt og lokalt.” udtaler seniorredaktør og forlægger Hans Henrik Schwab.

Allerede i 2018 udkom danske Lars Muhls bog Lyset i et menneskes hjerte, der blev en stor succes, og nu er trykt i tredje oplag.

Til foråret lancerer Mikael Lindholm og Lisbeth Zornig deres nye krimiserie om makkerparret Adam og Tessa. Første bind er baseret på en virkelig historie om en voldsramt kvinde, der forsøger at gå under jorden, men pga. dansk lovgivning - uden held... Den nye serie er allerede forhåndssolgt til både Sverige og Finland. Lindholm & Zornig kan opleves til årets krimimesse i Horsens.

Men årets danske udgivelser rækker også udover krimigenren. Til foråret udkommer Kristina Aamand med den humoristiske samtidsroman Sammenbragt om udfordringerne ved et moderne familieliv. Hun debuterede som forfatter i 2007 med debatbogen Mødom på mode og har skrevet flere bøger til børn og voksne.

I april udkommer fagbogen Bryllupsplanlæggeren, hvor Lea Hvidt Kessler giver gode råd om, hvordan man planlægger det perfekte bryllup – og bevarer minderne i en mindebog. Lea Hvidt Kessler er som tidligere bryllupsarrangør den bedste hjælp at have ved hånden, når bryllupsstressen melder sig. Lea planlagde selv sit eget bryllup i 2018, hvor hun blev gift med den tidligere boksemester Mikkel Kessler.

Efteråret 2019

Efterårets udgivelser skydes i gang med ingen ringere end Gretelise Holm. I bogen På tryk møder læseren, journalisten Gretelise Holm på en rejse gennem et halvt århundredes artikler og reportager om emner som kvinder, retsvæsen og indvandrere m.m. Det er en rejse gennem et Danmark – og en verden – i opbrud og forandring.

Senere debuterer det journalistiske makkerpar Peer Kaae og Per Kuskner med en spændingsroman, der har vidtrækkende internationale perspektiver.

”Det er vigtigt for os, at vores spændingsroman ikke bare er til det danske marked. Her har ingen flere muskler eller mere erfaring end netop HarperCollins. Vores samarbejde med forlaget har også den positive sideeffekt, at vi hver dag tvinges til at tænke internationalt,” fortæller forfatter-duoen Per Kuskner og Peer Kaae.

Peer Kaae er kendt som Danmarks førende true crime-forfatter med Dobbeltmordet på Peter Bangsvej fra 2010. Dette er hans første skønlitterære udgivelse, og rettighederne til romanen er allerede inden udgivelsen forhåndssolgt til Sverige og Finland.

Samtidig med de danske udgivelser vil HarperCollins forsætte med at oversætte udenlandske forfattere som Elizabeth George, Karin Slaughter og succes børnebogsforfatteren David Walliams, der i 2018 solgte 2 millioner bøger alene i UK, hvor han slog Michelle Obama i julesalget.

Relaterede billeder