"Handyman søges" af Jöns Hellsing

Pressemeddelelse

Første bind i Hope Island-trilogien, der foregår i 80’erne – en tid, hvor Margaret Thatcher og Samantha Fox er på alles læber. Handyman søges er en charmerende historie om en verden i forandring – om kærlighed, magt, pludselig død og kunsten at finde sig selv.


John er en dagdriver med en drøm om at skrive en stor roman. Da han ser en stillingsannonce med overskriften ”Handyman søges”, ser han sin chance.
I en afsidesliggende by på en vindomsust skotsk ø venter et gods med et forfaldent hus, som skal renoveres. Her bor en lord på randen af ruin, en kærlighedshungrende lady og en øbefolkning, der drømmer om mere frihed og højere løn. I sin stjålne bil og med en lånt værktøjskasse ankommer John med håb om endelig at kunne skrive sit mesterværk.

Men intet er som han troede. I byen møder han den 23-årige Heather som, mod alle odds, driver pubben, hun har arvet. Der kommer færre og færre gæster og Heather venter på et mirakel – måske i form af en ung mand med en rød skrivemaskine, en mand som kommer til byen og forandrer alt ...

Handyman søges er Jöns Hellsings debut som romanforfatter og er inspireret af hans myteomspundne og kulørte slægtshistorie, der blandt andet trækker tråde tilbage til en velhavende skotsk sukkerimportør i 1800-tallet.


OM FORFATTEREN:

Jöns Hellsin er søn af et af Sveriges mest anerkendte kunstnerpar, skuespiller Yvonne Lombard og forfatter Lennart Hellsing. Af sin far arvede han landsbyen Portnahaven på den berømte whiskey-ø Islay i Skotland og er i dag landlord i 6. generation. Han var 28 år, da han i 1992 for første gang drog af sted med sin far for at se om familiens arvede ejendom i den skotske øverden virkelig fandtes – og det gjorde den. Tilbage i Stockholm kunne han ikke tænke på andet end det lille nedlagte udkigstårn, som de bl.a. havde besøgt på rejsen. Han sagde sit job op, hævede sin opsparing, drog tilbage til øen og gik i gang med at renovere tårnet. I dag ejer han selv bygningen, der fungerer som skrivehus og var inspirationen til hans delvist selvoplevede debutroman, Handyman søges. 

OM BOGEN:

Udgivelsesdato: 2. oktober 2017
Vejl. pris: 299,95 kr. 
Original titel: Händig man sökes
Sider: ca. 400
Oversætter: Kamilla Pontoppidan Haderup