DANSK ROMAN SOLGT TIL FILMATISERING INDEN UDGIVELSEN

Pressemeddelelse

D. 27 marts udkommer Peer Kaae og Per Kuskners journalistiske roman MIDAS-SYNDROMET, der er en fiktion baseret på research af århundredets størst hvidvaskskandale.

Allerede inden udgivelsen har det britiske filmselskab Ugly Duckling Films sikret sig filmrettighederne.

Producer Lene Bausager udtaler:

"Jeg læste bogen på to dage og tænkte med det samme, at den rummer alle elementer til en international spillefilm eller tv-serie. Fyldt med energi og action, kærlighed, venskab, international hvidvaskning og spændende karakterer. Den viser også, hvordan magt og rigdom kan forblænde og fascinere på en måde, så man ikke får integriteten med og må lære det på den hårde måde. Og så bygger den på en sand historie, hvor retssagen først starter til sommer, hvilket er med til at gøre den attraktiv også på lang sigt."

Forfatterne selv udtaler om forløbet:

"I Midas-syndromet lader vi en almindelig ung mand, via sit drømmejob i Nordisk Bank, glide ind i ualmindelig verden, der konstant udfordrer hans moral. Han befinder sig i epicentret af verdens største hvidvaskningsskandale med et mistænkeligt dødsfald på sidelinjen og et presset privatliv i den nye penthouselejlighed.

Hvordan reagerer et normalt menneske, når hans personlige grænser i hverdagen udfordres, og hvordan kommer han ud af den klemme, der presser ham helt oppe fra de øverste lag i både erhvervslivet og den politiske top?

Vi skrev bogen ud fra de principper og dramaturgiske virkemidler, som forfattere især bruger i Hollywood, når de skruer filmmanuskripter sammen. Derfor følte vi, da vi skrev under på salget af filmrettighederne, at vi med vores historie, allerede før bogen udkom, havde nået et af vores store mål."​