"Bjerget bag huset" af Joyce Maynard

Pressemeddelelse

Bestsellerforfatteren til romanen Labour Day, der blev filmatiseret i 2013 med Kate Winslet og Josh Brolin i hovedrollerne, er tilbage med et nyt familiedrama. Bjerget bag huset er baseret på virkelige begivenheder og er en stærk historie om en ung piges første seksuelle erfaringer, om de stærke bånd mellem søstre og om en datters ødelagte forhold til sin far.

Marin County, Californien 1979. Det er en varm og tør sommer. Da flere piger bliver fundet døde på bjerget bag Rachel og hendes 11-årige søsters hjem, får deres kronisk utro far sagen. Pigerne tilbringer de lange sommerdage med at fantasere og prøve at finde ud af, hvem der er ”The Sunset Strangler”.

Imens synker deres mor længere og længere ned i en depression efter skilsmissen fra deres far. Tiden går, og flere piger bliver fundet myrdet på bjerget bag huset – søstrene kan kun se til, mens deres far gang på gang mislykkes i at fange morderen. Rachel beslutter sig for, at kaste sig ud i et livsfarligt spil for at fange morderen. Et spil, der ender med at ødelægge farens karriere og ændrer alt, for alle hun elsker …

Tredive år senere, er Rachel overbevist om, at det er den forkerte, der blev dømt for mordene. Hun vender tilbage til bjerget med en ny plan for at fange ”The Sunset Strangler”, og for at give hendes far den oprejsning, som han fortjener. Det er en plan, som afslører mere, end hun nogen sinde kunne have forstillet sig – en gammel dybt begravet familiehemmelighed.

Huset bag bjerget er både en thriller og en kærlighedshistorie, der er løst baseret på virkelige begivenheder fra 70’ernes Californien, hvor en mand kendt som ”Trailside Killer” slog en række unge kvinder ihjel i nærheden af Mount Tamalpais. Joyce Maynard har udsigt til bjerget fra sit hus i Mill Valley, hvor hun har boet de sidste 17 år.

OM FORFATTREN:

Joyce Maynard (f. 1953) er amerikansk forfatter og tidligere journalist for bl.a. New York Times, Vogue og The Oprah Magazine. Hun har skrevet 16 bøger, bl.a. romanerne To Die For og The Good Daughter samt hendes erindringsbog, At Home in the Wold. Læs mere om forfatteren på: www.joycemaynard.com

OM BOGEN:

Udgivelsesdato: 1. august 2016
Vejl. pris: 249,95 kr.
Original titel: After her
Sider: 400
Oversætter: Didde Gaardsted

Relaterede billeder